Paavo Hyökki

Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja jatkoi opintojaan kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon A-tutkinnon (ent. diplomi) Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin. Toukokuussa 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.

Paavo Hyökki on toiminut taiteellisena johtajana Ahjo Ensemblessä sen perustamisesta lähtien. Tämän lisäksi hän on Lain Huuto -sekakuoron sekä Mieskuoro Laulajien taiteellinen johtaja. Hyökki on tehnyt yhteistyötä myös useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon mm. EMO Ensemble, Key Ensemble, Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja Helsingin Kaupunginorkesteri (HKO).

Hyökki on kuulunut Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuosina 2010 – 2016 ja vuodesta 2015 hän on toiminut Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana. Johtamisen lisäksi hän on yhtyelaulaja, taiteellinen tuottaja, kuoronjohtokurssien opettaja sekä kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.