Helsinkiläinen Ahjo Ensemble esittää tasokasta kuoromusiikkia ilman ohjelmistollisia rajoitteita. Ahjon tavoite on tuottaa kuulijoilleen elämyksiä monipuolisella ja yllättävällä ohjelmistollaan sekä taitavalla esiintymisellään. Laulajisto koostuu kunnianhimoisista, kuorolaulua pitkään harrastaneista laulajista. Ahjo on tullut tutuksi ja saanut tunnustusta kansainvälisillä festivaaleilla ja yhteistuotannoissa.

Kuoron taiteellinen johtaja on musiikin maisteri, diplomikuoronjohtaja Paavo Hyökki.

Kuvaaja: Matti Aukia

Kuvaaja: Matti Aukia


Syksyllä 2017 Ahjo saattoi päätökseen kunniakkaan Bengt Johansson -projektinsa, joissa esitettiin kaikki Johanssonin säveltämät säestyksettömät sekakuoroteokset. Trilogian kolmannessa konsertissa "Kirkastuminen" kuultiin Johanssonin tuotantoa 1960-luvuilta, mm. hänen tunnetuin sävellyksensä The Tomb at Akr Çaar (Akr Çaarin hauta).

Keväällä 2017 Ahjo esiintyi Hanna Remeksen kirkkomusiikin tohtorintutkintokonsertissa ja levytti Jussi Chydeniuksen sekakuoroteoksia säveltäjän pyynnöstä. Levy julkaistiin 13. toukokuuta Hämeenlinnassa Sulasolin laulu- ja soittojuhlien pääkonsertissa. Keväällä ja kesällä 2017 Ahjo debytoi sekä Tavastia-klubilla (26.5.) että Flow-festivaalilla (12.8.) Mikko Pykärin tuottajasooloprojektissa Pykäri feat. Ahjo Ensemble.

Syyskuussa 2016 Ahjo Ensemble osallistui  kansainväliseen Harald Andersén -kamarikuorokilpailuun ja saavutti finaalipaikan. Elokuussa 2016 Ahjo esiintyi Helsingin kaupunginorkesterin ja nimekkäiden solistien kanssa kahdessa loppuunmyydyssä Classical Trancelations -konsertissa Helsingin Musiikkitalossa. Rajoja rikkova produktio oli osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa ja esitettiin myös Yle Areenassa.

Keväällä 2016 Ahjo osallistui Fleischmann International Trophy -kilpailuun Corkissa, Irlannissa.

Syksyllä 2015 Ahjo esiintyi brittiläisen soulia, poppia, jazzia ja klassista musiikkia yhdistävän laulaja-lauluntekijä Laura Mvulan konsertissa Helsingin Musiikkitalossa. Yleisradio televisioi Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckleyn johtaman ja Helsingin kaupunginorkesterin sekä Uuden musiikin orkesterin(UMO) kanssa tuotetun konsertin ja esitti sen yleisölle uudenvuodenaattona 2015.

Kesällä 2015 kuoro osallistui Sulasolin ja Finlands svenska sång- och musikförbundin (FSSMF) valitsemana Suomen edustuskuorona Nordic Baltic Choir Festivaliin Riiassa Latviassa.


Ahjo Ensemble on Helsingin normaalilyseon yhteistyökuoro. Kuoron toimintaa tukee myös Laajasalon opisto.