Julia Lainema Ahjo Ensemblen johtoon

Kuva: Vuokko Salo

Kuva: Vuokko Salo

Ahjo Ensemblen taiteelliseksi johtajaksi syksystä 2021 alkaen valittiin MuM Julia Lainema. Lainema opiskelee parhaillaan toista maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemian kuoronjohdon koulutusohjelmassa professori Nils Schweckendiekin johdolla.

Ahjo Ensemblen lisäksi Lainema mm. toimii Lempikuoron ja Pohjalaisten Osakuntien Laulajien taiteellisena johtajana, sovittaa ja säveltää kuoromusiikkia ja kirjoittaa blogia kuoromusiikkia säveltävistä naisista.

Lainema kokee, että hänen ja Ahjo Ensemblen profiilit sopivat hyvin yhteen.
– Ohjelmistollinen ennakkoluulottomuus ja palo tehdä asioita vähän eri tavalla resonoivat, hän kommentoi kiinnostustaan kuoroon. – Odotan kovasti sitä, että pääsemme työskentelemään yhdessä Ahjon kanssa; miten yhteinen sointi löytyy, miten kuoro ja johtaja reagoivat toisiinsa, miten valitsemani kappaleet lähtevät elämään tämän porukan kanssa.

Uuden taiteellisen johtajan hakuprosessi pitkittyi koronan vuoksi, kun erityisesti koejohtojen turvalllinen järjestäminen viivästyi. Odotukset yhdessä laulamiselle ovat suuret molemmin puolin.

– Viime aikoina on ollut niin hiljaista, että luulen, että suurin palkinto on päästä samaan tilaan tekemään yhdessä, Lainema naurahtaa.

Myös kuoron puolella palo yhteiseen tekemiseen on suuri:
– Kuorovuotemme on ollut tähän mennessä harvinaisen poikkeuksellinen: ei konsertteja, ei harjoituksia, ei johtajaa. Syksyä, laulamista ja Juliaa – yhdessä valitsemaamme johtajaa – odotetaan jo valtavalla innolla, Ahjo Ensemblen puheenjohtaja Terhi Pio summaa kuoron tunnelmia.

Julia Laineman tarkempi esittely löytyy kuoron sivuilta

Katso myös:

Julia Laineman oma sivusto: julialainema.com