Tutustu Unelmia todellisuudesta -konsertin runoilijoihin!

Tulevassa Unelmia todellisuudesta -konsertissa Ahjon kanssa lavalle nousee neljä Helsinki Poetry Connection -runokollektiivin runoilijaa. Haluamme esitellä teille heidät

Tiina Jokelainen

Tiina Jokelainen

"Kirjoitan ja puhun arjessani paljon mutta kun avaan suuni lavalla: koen aidosti tulluksi kuulluksi ja ymmärretyksi. Rakastan leikitellä sillä miltä runo näyttää ja kuulostaa lausuttuna. Olen Kainuusta kotoisin ja Kainuuseen joskus palaava runoilija ja haen rauhaa teksteistä; niiden ääreen aidosti rauhoitun. Runoudessani käsittelen traumoja, ilmastonmuutosta, epäoikeudenmukaisuutta, elämän eroja ja iloja, kuinkas muutenkaan. Runouden kautta elän ja hengitän. Runoni ovat itkuvirsiä ja oodeja elämälle jota elän."


Jussi Kiova

Jussi Kiova

Lavarunoilija Jussi Kiova löytää runoutta niin metron portaista, poliitikkojen puheista, lätkämatsien selostajilta kuin ukkojen saunailtojen sanailuista, rusinoistakin. Teemojen puolesta hän välttää itsensä määrittelyä siinä pelossa, että alkaisi ns. vetää jotain roolia ja sitä kautta menettäisi autenttisuutensa. Runouden on kuvattava koko elämää, kuvitelmineen kaikkineen.


Jarkko Jokinen

Jarkko Jokinen

Jarkko Jokinen on runoileva raitiovaunukuljettaja ja lavarunoilija. Hän on myös Helsinki Poetry Connectionin aktiivi. Jokiselta on ilmestynyt kolme runokokoelmaa, joista viimeisin on ”Yhteen liimautuneet tähdet komeetat” (Enostone 2020). Hänen runoissaan arki ja sadunomaisuus sekä huumori ja traagiset teemat yhdistyvät. Hän on vuoden 2022 Poetry Slam Suomen mestari.


Kirsi-Marja Moberg

Kirsi-Marja Moberg

Kirsi-Marja Moberg on savolaissyntyinen esiintyvä runoilija ja kuvataiteilija. Hän käsittelee runoissaan usein mielenterveysaiheita sekä identiteettiä; mitä voi olla, silloin kun ei ole masentunut ja miten voi tietää, ehtiikö koskaan tulla omaksi itsekseen. 

Mobergin esikoisrunokokoelma Kaksoissisäinen julkaistiin viime vuonna (Basam Books). Hänen ohjaama runovideoteos Pyydän lupaa - Asking for permission valittiin viime vuonna Seattlen Cadence Video Poetry Festival sekä World Poetry Slam Championship -ohjelmistoihin. 

IG: kirsimarjamoberg 

Henkilökuva: Sirja Moberg